AVL benoemt Emile Voest in bestuur

Zeist, 20 september 2013

Persbericht

Emile Voest lid van Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek

Amsterdam, 14 november 2013. Met ingang van 1 januari 2014 zal Prof. dr. Emile Voest toetreden als lid van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek met de portefeuille Zorg & Zorgontwikkeling. Hij volgt prof. dr. Sjoerd Rodenhuis op die de functie vanaf 1998 heeft bekleed. Rodenhuis blijft als internistoncoloog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek.

Emile Voest is momenteel hoogleraar Medische Oncologie aan de Universiteit Utrecht en is werkzaam in het UMC Utrecht als hoofd van de afdeling Medische Oncologie. Hij heeft een uitstekende staat van dienst in het klinisch wetenschappelijke onderzoek, met name het translationele onderzoek.

‘Ik beschouw het als een eer om in de voetsporen van prof. Rodenhuis te mogen treden en zal mijn uiterste best doen om de nationale en internationale reputatie van het Antoni van Leeuwenhoek op het gebied van patiëntenzorg, opleiding en innovatieve behandelingen verder uit te bouwen. Met alle belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankerzorg en onderzoek liggen er unieke kansen om echt een verschil te maken voor patiënten met kanker en ik kijk er naar uit om hier aan bij te dragen.’

Prof. dr. Voest heeft een brede bestuurlijke ervaring, onder andere als voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het KWF, de kinderoncologische stichting Kika en enkele internationale organisaties. In 1994 werkte hij een jaar als research fellow aan de Harvard Medical School in Boston. Hij kent het Antoni van Leeuwenhoek ook van binnen uit dankzij een 4-maands verblijf in 1995 in de groep van Sjoerd Rodenhuis.

Rene Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur. ‘In Emile Voest krijgen wij een prima bestuurder, een uitstekende internistoncoloog met een uitstekende internationale reputatie in het translationele en klinische onderzoek, die heel goed past in een organisatie zoals het Antoni van Leeuwenhoek.’

Emile Voest is getrouwd en heeft 3 kinderen.